Facebook marketing

Facebook Marketing 

Iedereen met een eigen bedrijf heeft vast wel eens van Facebook marketing gehoord. Misschien maak je er zelf nog geen gebruik van, maar de concurrentie waarschijnlijk wel. Dit is dan ook de reden dat wij er graag wat meer over vertellen. Facebook marketing kan namelijk het verschil maken voor jouw bedrijf! Waarom? Omdat tegenwoordig erg veel mensen online op zoek gaan naar een bedrijf wat zij in kunnen schakelen. Goed dat jij dus ook van social media gebruik gaat maken én daar dus ook vindbaar bent!

Wat is Facebook marketing?

Bij Facebook marketing gaat het over marketingactiviteiten welke in worden gezet om via Facebook onder de aandacht te komen bij je betreffende doelgroep. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van, hierdoor kunnen namelijk diensten onder de aandacht komen bij je doelgroep. Het kan onder andere in worden gezet om meer verkeer naar de website te genereren, maar ook door de ondersteuning van interactie en meer engagement. Er zijn al genoeg ondernemingen die gebruik maken van Facebook en zij merken ook echt het verschil. Ze hebben namelijk een groter bereik, de naamsbekendheid is op korte termijn sterk verbeterd en klanten weten hen ook echt sneller te vinden. Dit is iets wat iedereen wel kan gebruiken met zijn of haar onderneming, je wil toch ook bekend zijn in je eigen regio en je onderneming laten groeien?

Facebook marketing inzetten, waarom? 

Soms denken mensen dat Facebook dient als reclamemedium, maar dat is zeker niet het geval. Als je bij Facebook namelijk een advertentie wil plaatsen, dan moet je aan strenge voorwaarden voldoen. Het gaat echt om het genereren van aandacht door bijvoorbeeld relevante content te delen (maar ook interessante items). Je krijgt dan meer kliks, reacties, likes en ook deelacties.

Al veel ondernemers zijn je voorgegaan om de keuze te maken voor Facebook marketing. Ze zijn er erg blij mee dat zij deze keuze hebben gemaakt, waarom? Om te beginnen zorgt Facebook ervoor dat jij een brede doelgroep kunt bereiken, dit kan heel snel gaan. Je hebt namelijk een groot bereik en het is ook een onderdeel van de customer journey. Een bijkomend voordeel is dat Facebook zoekmachineoptimalisatie zal ondersteunen.

Facebook marketing kan ook gezien worden als relatiebeheer, waarom? Omdat het zorgt voor naamsbekendheid en branding. Doordat jij je bedrijf eigenlijk zichtbaar op de markt zet, kunnen meer mensen jou vinden en dat vergroot natuurlijk je naamsbekendheid. Daarnaast zorgt Facebook ook voor binding met je klanten en potentiële doelgroep. Je kunt ze op de hoogte houden van hetgeen zich afspeelt binnen je bedrijf, nieuwe diensten, nieuw personeel, etc., hierdoor voelen mensen zich ook meer betrokken bij je bedrijf.

Maar Facebook is ook een servicekanaal en het zorgt voor interactie. Je kunt zelf vragen stellen aan je (potentiële doelgroep), maar zij kunnen jou ook benaderen als zij iets willen weten. Je kunt hier dan weer op inspelen via je Facebook pagina, zo zien klanten ook dat jij er echt wat mee doet. Het is daarom ook een goed marketingplatform wat jou als ondernemer gaat helpen.

Voordelen Facebook marketing

Een marketingcampagne opzetten is niet iets wat je zo één, twee, drie gaat doen. Het kost tijd, maar daar staat ook veel tegenover. Daarom leggen we je graag uit wat de voordelen zijn van Facebook marketing. Voordat je deze gaat lezen is het goed om je te realiseren dat je de Facebook marketing uit kunt besteden aan Vakman Marketing B.V. Hierdoor heb jij je handen vrij om je te focussen op de werkzaamheden binnen je bedrijf, maar wordt er achter de schermen ook veel geregeld door ons. Zo kun jij genoeg klanten binnen blijven halen en lekker aan het werk blijven en doet iedereen waar hij of zij goed in is. De voordelen van Facebook marketing speciaal voor jou op een rijtje gezet:

 1. Dankzij Facebook is efficiënte en doelgerichte marketing mogelijk.
 2. Er is sprake van directe interactie met je (potentiële) doelgroep.
 3. Je vergroot je naamsbekendheid door advertenties in te zetten op Facebook.
 4. Er komen meer bezoekers naar je website dankzij de inzet van social media.
 5. Je genereert meer conversies in de vorm van sales of leads.
 6. Adverteren via Facebook is een stuk goedkoper.

Facebook marketing strategie 

Heb je je keuze gemaakt en wil jij ook met Facebook marketing beginnen? Een goede keuze, maar wat is dan je strategie? Door gebruik te maken van een Facebook marketing strategie, kun je je beter focussen op wat je wilt bereiken. Facebook hoort echt bij deze tijd, mensen spenderen hier dagelijks erg veel tijd en het is dan ook van cruciaal belang voor ondernemers. Maar welke stappen worden dan doorlopen om een succesvolle strategie te behalen?

 1. Stel doelen op. Vraag jezelf af welke resultaten je wil bereiken met je strategie. Je kunt hierbij denken aan het opbouwen van naamsbekendheid, websiteverkeer verhogen of leads winnen? Doelen kun je het beste SMART maken, wat houdt dit in?
  1. Specifiek, is het doel eenduidig uit te leggen?
  2. Meetbaar, is het achteraf meetbaar of je je doel hebt behaald?
  3. Acceptabel, is je doel acceptabel voor je doelgroep?
  4. Realistisch, is het doel haalbaar?
  5. Tijdsgebonden, heeft je doel een begin- en eindpunt?
 2. De doelgroep moet worden vastgesteld, wil je je focussen op potentiële klanten uit je eigen regio of neem je het wat ruimer?
 3. Het budget moet bepaald worden. Vaak willen mensen in het begin eerst kijken of het effect heeft. Als je dan ziet dat het echt werkt, dan kun je altijd meer geld vrijmaken om meer succes te behalen met Facebook marketing.
 4. Aantrekkelijke inhoud wordt gepland. Het voordeel wat je hebt met Facebook is dat je vooruit kunt plannen. Je hoeft dus niet iedere dag een nieuw bericht te bedenken. Bedenk vooraf onderwerpen en items en houd dan ook rekening met bijvoorbeeld evenementen en feestdagen die er aankomen.
 5. Aantrekkelijke advertenties plannen is ook een voordeel. Hierbij moet je denken aan duidelijke afbeeldingen en als je een video plaats moet de betekenis ook duidelijk zijn die overgebracht moet worden.
 6. Dagelijks monitoren zal je verder helpen. Ga eens na of dat er mensen op je bericht reageren, plaatsen zij opmerken? Reageer er dan ook op tijd op. Bekijk ook je Messenger inbox, potentiële klanten kunnen je altijd een persoonlijk bericht sturen.

Tips Facebook marketing

Er zijn een paar dingen die je zelf al kunt doen als je gebruik wilt maken van Facebook marketing, welke zijn dat? Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

 1. Om te beginnen is het aan te raden om een Facebook pagina aan te maken. Deze pagina’s zijn dan bedoeld voor ondernemers die prospects en klanten willen bereiken via dit social media platform. Een pagina aanmaken is gratis en ook erg eenvoudig. Iedereen kan de pagina zien. Maar zelf kun jij je bezoekersstatistieken in de gaten houden en het zal je betrokkenheid bevorderen.
 2. Zorg dat je vind ik leuk kiest. Hoe? Vind je eigen pagina leuk en dan kunnen je vrienden zien dat jij de pagina leuk vindt en dan kunnen zij er ook een kijkje nemen en hopelijk delen zij je pagina dan!
 3. Interactie met je doelgroep is belangrijk, plaats een vraag, lok reacties uit. Kies met name vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn.
 4. Je moet ervoor zorgen dat het interessant is voor anderen om updates van je pagina in de gaten te houden (het moet de moeite waard zijn).

Maar het kan zijn dat jij er echt geen tijd in hebt en je er ook niet verder in wil verdiepen. Je wil het werk dan liever uitbesteden en daar ga je ook geen spijt van krijgen. Als onze specialisten namelijk voor jou aan het werk gaan, dan weet je dat je snel kunt rekenen op een mooi resultaat. Je wordt ook continu op de hoogte gehouden van wat wij voor je doen en hoe het invloed heeft op je onderneming. Het begint allemaal op het moment dat je het eerste contact met ons hebt gelegd. We gaan samen met jou bekijken wat je wensen zijn, wat de mogelijkheden zijn en dan wordt er een stappenplan gemaakt. Er worden landingspagina’s ontwikkeld en vanaf dan gaan we meer verkeer naar deze pagina’s sturen. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van betaalde advertenties via Google en social media natuurlijk. Facebook marketing is hier een heel goed voorbeeld van en daar hebben wij veel ervaring mee! Zo zorgen wij er voor dat mensen die echt op zoek zijn naar diensten die jij kunt leveren, bij jou terecht komen.

Goede taakverdeling

De kans is groot dat Facebook marketing jou aanspreekt, maar als je geen tijd hebt, dan zal je toch het werk uit moeten besteden. Kies dan ook voor ons en dan doen wij de techniek en dan focus jij je op waar jij goed in bent. Wij zorgen voor de unieke en warme offerte aanvragen, en dan kun jij eenvoudiger en meer nieuwe klussen binnenhalen. Ook zorgen wij ervoor dat je met je bedrijf goed vindbaar bent en dan kunnen potentiële klanten jouw bedrijf vinden! Je hebt binnen no-time een overvolle agenda met klussen en daar ben je toch ook naar op zoek? Zo kun je je bedrijf eenvoudig laten groeien doordat je effectief zichtbaar bent bij jouw "nummer één" doelgroep! Ervaar ook wat wij allemaal voor jou kunnen doen, want wij kunnen al snel voor je aan de slag!

Facebook marketing uitbesteden 

Een verstandige keuze is het wanneer je Facebook marketing gaat uitbesteden aan ons.

Als je kiest voor het uitbesteden van Facebook marketing aan Vakman Marketing B.V. dan ga jij daar geen spijt van krijgen. Wij zijn namelijk een gespecialiseerd online marketing bureau en focussen ons op bedrijven binnen de bouwsector. Wij werken samen met vakmannen die werkzaam zijn binnen de bouw (zoals dakdekkers, stukadoors, schilders en nog vele meer). Je hebt bij ons te maken met een groot aantal voordelen:

 1. Iedereen krijgt bij ons een eigen contactpersoon. Het voordeel daarvan is dat jij tussendoor altijd telefonisch contact kunt leggen met ons, maar je kunt ook Whatsappen of een e-mail sturen. We zijn goed bereikbaar en helpen je direct verder.
 2. Maar we zijn ook resultaat gedreven en dat ervaar je direct als je contact met ons hebt gelegd. We doen er alles aan om samen te groeien!
 3. Er vinden regelmatig overleggen plaats met je contactpersoon over bijvoorbeeld progressies van de campagnes, maar ook welke verbeterpunten er zijn. Uiteraard gaan wij daar dan direct mee aan de slag!
 4. Je krijgt direct veel meer klanten, je wordt namelijk dagelijks gevonden door nieuwe potentiële klanten.
 5. Doordat je meer aanvragen krijgt, kun je je agenda dus ook vullen met meer werk.
 6. Je kunt bij ons meer klussen binnenhalen voor je eigen bedrijf dankzij minder concurrentie. Je hebt dus echt de garantie op meer werk!
 7. Wij gaan direct voor jou aan de slag en we houden je op de hoogte van hetgeen wat wij voor je doen. Je krijgt van ons iedere maand een rapportage van je marketing campagne.
 8. Als je website live is, dan komen vrijwel direct de offerte aanvragen binnen, dus waar wacht je nog op?

Benieuwd naar ons?

De kans is groot dat jij nu meer over Facebook marketing te weten wil komen, maar dan specifiek wat wij van Vakman Marketing B.V. voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Het enige wat je dan hoeft te doen is dit aan ons door te geven en dan plannen we graag een gesprek met je in. Samen kunnen we dan bekijken waar je nu staat met je onderneming en waar je naar toe wenst te gaan. Onze mensen staan voor je klaar en willen maar één ding en dat is zorgen dat jij een goed lopende onderneming hebt en meer dan genoeg klanten hebt. Als je vragen hebt aan ons, neem dan snel contact op en dan kunnen wij je snel van dienst zijn. We hopen snel met je kennis te mogen maken, zodat wij onze Facebook marketing strategieën op jouw onderneming toe mogen passen. Je zal verrast zijn van onze resultaten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontdek hoe jij dagelijks nieuwe klant aanvragen voor jouw bedrijf kan binnen halen!

Ja, dit wil ik zien!


Bekijk de video compleet GRATIS!