Schilder Leads: Van € 82 per aanvraag naar € 25 per aanvraag
06 augustus 2023 

Schilder Leads: Van € 82 per aanvraag naar € 25 per aanvraag

Van € 82 per aanvraag naar € 25 per aanvraag

Voor een schildersbedrijf zijn we in maart 2023 gestart met het voeren van de marketing inclusief het ontwikkelen van een klant specifieke funnel. We hebben afgesproken dat we de online marketing zullen voeren in Google Ads.


De huidige resultaten van de laatste 3 maanden. HIerin zien we dat we 18 aanvragen hebben opgeleverd voor € 24,23 per aanvraag. Met een verwachte aanvraag waarde van € 18.000 euro.

Opstartfase

In de opstartfase hebben we de funnel ontwikkeld en de marketing gestart. De kosten waren in het begin vrij hoog. Klant gaf aan geen groot budget te hebben voor de online marketing, dus het was voor ons de uitdaging om ook gelijk met een pluspunt te starten voor de marketing. De resultaten van de eerste maand waren als volgt.


  • 17 aanvragen
  • 1410 euro uitgegeven
  • 82,84 euro per aanvraag
  • Verwachte omzetwaarde 11.700 euro

Na overleg met klant, zagen we allereerst dat de verwachte omzet waarde vrijwel overeenkwam. Dit was al gelijk een goed signaal! De kosten per aanvraag waren nog wat hoger dan gehoopt, maar het feit dat de omzet waarde in de buurt van de werkelijkheid kwam, wil in ieder geval zeggen dat de campagnes winstgevend zijn. Nu hadden we voor elke euro die klant investeerde in Google Ads een opbrengst van € 8,30.

Maand 2: optimalisatie

De uitdaging voor ons was de kosten per aanvraag verlagen. Ondanks dat de aanvragen goed waren en het dubbel en dwars opleverde, stelt klant scherpe prijzen voor haar klanten. Dit zorgt ervoor dat de winstmarge ook wat lager is dan gemiddeld. Onze kracht ligt dus in het zo goedkoop mogelijk aanleveren van aanvragen.


Halverwege de 2e maand zat klant al helemaal vol met klanten! Na overleg met klant hebben we het budget terug gebracht naar ongeveer 10 euro per dag, maar klant wilde wel aanvragen blijven ontvangen om continue de gaten in de agenda op te vullen. Dus gecombineerd met de vorige uitdaging, was het aan ons ook om met een heel laag budget aanvragen binnen te kunnen halen.

Het vervolg


De maanden daarna is zoals de screenshot aan het begin. Momenteel hebben we een zomerpauze voor de maand augustus, maar vanaf september zal de campagne weer aangaan op een laag budget.

De laatste 90 dagen hebben we dus voor 436 euro 18 aanvragen opgeleverd voor 24,23 euro per stuk met een verwachte omzetwaarde van 12K! Elke euro die klant nu besteedt aan Google Ads krijgt hij een verwachte omzet van € 27.52 terug!


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontdek hoe jij dagelijks nieuwe klant aanvragen voor jouw bedrijf kan binnen halen!

Ja, dit wil ik zien!


Bekijk de video compleet GRATIS!