Online Marketing

Online marketing, wat is het & voordelen van uitbesteden

Als ondernemer heb je vast wel eens van online marketing gehoord. Misschien heb je je er ook wel eens mee beziggehouden. Soms stop je er ineens mee vanwege tijdgebrek, of omdat je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Het beste wat je dan kunt doen is nagaan of dat uitbesteden interessant is voor jou. Gelukkig ben je dan bij Vakman Marketing B.V. aan het juiste adres. Maar daar vertellen we je later in dit artikel meer over, eerst gaan we uitleg geven over wat online marketing is, welke vormen er zijn, wat de voordelen zijn en waarom uitbesteden een goede keuze is.

Wat is online marketing?

Bij online marketing draait het om het feit dat jij een boodschap wil communiceren via internet en dan heb je als doel om klanten te werven. Dit kan op allerlei manieren, maar het begint met het aantrekken van bezoekers naar je website of social media pagina’s bijvoorbeeld. Maar online marketing kan ook plaatsvinden via e-mail of een chatdienst zoals WhatsApp. Iedere onderneming doet het op haar eigen manier. Online marketing is gericht op het promoten van producten of diensten op internet. Je wil dat mensen bij jou een dienst afnemen of een product kopen, je gaat ze dus via internet aanspreken, zo wil je hen bereiken. Maar hoe ga je dit doen? Het klinkt nu misschien eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken. Je moet namelijk de juiste online kanalen kiezen en zo moet het een bijdrage leveren, een meerwaarde zijn, om je doelen te behalen.

Online marketing is persoonlijk…

Misschien niet iets waar je zo direct aan zou denken, maar persoonlijk is heel belangrijk bij online marketing. Je moet iets uitstralen wat bij jouw bedrijf hoort, iets wat van jou is. Als je een gewone website hebt is dat vaak niet genoeg, mensen willen weten waarom jij uniek bent, waarom ze voor jou moeten kiezen in plaats van de concurrentie. Het gaat echt over persoonlijke en relevante content waar ze echt wat aan moeten hebben, daar moet je aandacht aan besteden.

Voordelen online marketing

Er zijn een groot aantal voordelen te ervaren als je online marketing gaat kiezen met jouw onderneming, welke zijn dat?

 • Om te beginnen groeit de online markt enorm. Je hebt steeds meer vormen van online marketing en ook het aantal internetgebruikers neemt toe.
 • Een ander voordeel is targeting. Zo kom je namelijk meer te weten over je doelgroep en daar kun je je dan beter op focussen.
 • Een bijkomend voordeel is de conversiemeting, online resultaten kunnen namelijk snel worden gemeten.
 • Het is goedkoper, want online kun je al succesvol zijn ook met een klein budget.

Online marketing strategie opstellen

Het belangrijkste is dat je een strategie hebt en die moet goed doordacht zijn. Maar binnen de online wereld gaan de ontwikkelingen erg snel, daarom wordt er vaak gekozen voor een korte termijn strategie. Je moet jezelf dan eens een aantal vragen stellen en dan kun je een strategie opstellen:

 • Wie is je doelgroep?
 • Wat is jouw boodschap?
 • Wat is jouw doelstelling?
 • Wat is jouw budget?

Als je een antwoord hebt op deze vragen dan kun je vaak vaststellen welke vormen van online marketing het beste ingezet kunnen worden. Toch kan het dan nog lastig zijn, en kan het fijn zijn als je het uit kunt besteden aan een online marketing specialist, kies dan voor Vakman Marketing B.V.

Welke vormen van online marketing zijn er? 

Je hebt verschillende vormen van online marketing waar dat uit gekozen kan worden. Zo kun je denken aan  bijvoorbeeld Google Ads. Het gaat dan over adverteren in Google tegen betalingen, en dan krijg je advertenties die dan boven de zoekresultaten komen. Je kunt ook denken aan SEO, dit is het optimaliseren van je website zodat hij scoort op de zoekwoorden en dan hoger in Google komt. Ook conversie optimalisatie is een vorm van online marketing. Het gaat dan om het verbeteren van de website zodat de bezoekers klant worden van je website (gebruiksvriendelijkheid). Contentmarketing is ook een vorm van online marketing, maar ook linkbuilding en social media marketing.

Uitbesteden online marketing

Binnen je onderneming moet je altijd scherp zijn als het gaat over online marketing. Je moet alert zijn op de laatste ontwikkelingen binnen de online wereld en je moet continu werken aan je eigen doelstellingen aan de hand van je resultaten. Je bent dan online aanwezig, trekt nieuwe klanten aan en is dat iets wat jij wil doen of kun je dat beter uitbesteden? Er gaat veel tijd inzitten, maar je moet je onderneming ook draaiende houden en dan is het vaak fijner als je je daar op kunt focussen. Besteed daarom de online marketing uit en dit kan aan Vakman Marketing B.V.

Online marketing voor jouw bouw- en/of klusbedrijf

Vakman Marketing B.V. is gespecialiseerd in online marketing voor bedrijven binnen de bouwsector. Je kunt hierbij denken aan schilders, dakdekkers, loodgieters, tegelzetters en ga zo maar door. We zijn er achter gekomen dat het erg lastig is om nieuwe klanten aan te trekken binnen de bouwsector. Daarom is het fijn als wij je dan kunnen helpen. We hebben daarom een marketing strategie ontwikkeld welke consistent nieuwe klanten voor jou kan opleveren! Wij zorgen er voor dat er unieke en warme offerte aanvragen bij deze bedrijven binnen komen via betaalde advertenties, hierdoor krijgen bedrijven veel meer werk en minder concurrentie. Benieuwd naar onze opties? Neem dan snel contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen!

Effectieve marketing

Bij ons kun je rekenen op effectieve marketing campagnes, als we namelijk live zijn, komen er vrijwel meteen nieuwe offerte aanvragen binnen. Dit is een goed moment om eens na te gaan wat wij voor jou kunnen bereiken. Als de landingspagina's zijn ontwikkeld gaan we zoveel mogelijk relevant verkeer naar deze pagina sturen. Dit kan dan gedaan worden via betaalde advertenties via Google of social media bijvoorbeeld. Zo kunnen we de mensen die echt op zoek zijn naar diensten die je levert doorgestuurd worden naar landingspagina’s en snel een offerte aanvragen. Wij kunnen de marketing campagne optimaliseren en opschalen. Als het eenmaal draait dan stromen de offertes binnen. Vervolgens kunnen wij ons werk verder uitvoeren en dan kunnen we ervoor zorgen dat jouw marketing budget veel meer rendement gaat opleveren. Focus jij je dus graag op je onderneming? Dan kunnen wij de online marketing voor jou regelen, wij van Vakman Marketing B.V. staan voor je klaar en zijn er voor jou!

Voordelen van ons

Wij van Vakman Marketing B.V. weten precies welke zoektermen gebruikt worden en welke interesses er zijn voor offerte aanvragen. Hier wordt dan op ingespeeld en dan kun je al snel meer offerte aanvragen krijgen als je er klaar voor bent. Bij ons krijg je ook rapportages en inzichten, iedere maand opnieuw. Je krijgt maandelijkse rapportages van jouw marketing campagnes. Je ziet in de rapportages welke campagnes het beste presteren, hoe jouw marketing budget besteed wordt, maar ook kunnen we zien waar we in de volgende maand aan kunnen gaan werken. Hetgeen wat je moet doen is contact met ons opnemen en dan doen wij voor jou de techniek en dan kun jij je focussen op hetgeen waar jij goed in bent! Dus nog even onze voordelen op een rijtje:

 • Vakman Marketing B.V. zorgt voor unieke en warme offerte aanvragen, zodat jij eenvoudiger en meer nieuwe klussen kan binnen halen! Zo kun je je bedrijf laten groeien en krijg je snel meer naamsbekendheid!
 • We zorgen voor een betere vindbaarheid van je website, hierdoor kunnen potentiële klanten jouw bedrijf vinden en dat levert je natuurlijk meer klanten op en dus ook meer omzet!
 • Binnen no-time een overvolle agenda met klussen, zo zit je nooit meer zonder werk, de moeite waard om je onderneming te laten groeien!
 • Jouw bedrijf gaat dankzij ons eenvoudig groeien doordat je effectief zichtbaar bent bij jouw "nummer één" doelgroep! Het beste wat je kunt doen is snel contact opnemen met ons!
 • Kom nooit meer zonder klanten te zitten doordat er voldoende unieke offerte aanvragen binnen komen.

Wat ga je doen?

Je hebt een eigen onderneming, maar je wil graag meer klanten, je wil meer bekendheid en zorgen dat potentiële klanten je weten te vinden op internet. Dit is het moment om online marketing uit te besteden. Wij van Vakman Marketing B.V. staan voor je klaar en beginnen direct voor jou. Zorg er daarom voor dat jij weet wat je wil of laat het volledig aan ons over. We hebben de laatste jaren al veel tevreden klanten mogen helpen en we begeleiden hen nog steeds. Kortom, een goed moment om voor ons te kiezen, zodat wij jou verder kunnen helpen. We nemen je veel werk uit handen en leveren je ook veel werk aan. Focus je daarom op hetgeen waar jij goed in bent en schakel ons in voor de andere zaken!

Vragen aan Vakman Marketing?

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden van Vakman Marketing B.V. kun je direct contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar en doen er alles aan om je vragen snel te beantwoorden. Ook als je vrijblijvend een offerte aan wil vragen staan wij voor je klaar. We horen het graag wanneer en hoe we jou verder kunnen helpen op het gebied van online marketing!


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontdek hoe jij dagelijks nieuwe klant aanvragen voor jouw bedrijf kan binnen halen!

Ja, dit wil ik zien!


Bekijk de video compleet GRATIS!