Instagram Marketing

Instagram marketing 

Steeds meer mensen maken gebruik van Instagram, dit kan jouw onderneming ook ten goede komen als je hierin gaat investeren. Het gaat dan over Instagram marketing. Alleen is het vaak zo dat je als ondernemer al genoeg om handen hebt. Waar moet je toch de tijd vandaan halen? Wij hebben de oplossing voor jou. Maar je krijgt van ons eerst meer informatie over wat Instagram marketing is, wat de voordelen zijn, welke invloed het kan hebben op je onderneming en wat je kunt doen als je er gebruik van wil maken maar zelf geen tijd hebt… Lees snel verder!

Wat is Instagram marketing?

Een eigen onderneming, focus op een bepaalde doelgroep, een doel om winst te maken en je onderneming te laten groeien, hoe dan ook er komt veel bij kijken! Maar als je denkt aan Instagram marketing, dan gaat het er over dat jij de juiste mensen aan je producten kunt koppelen (je kunt hen het juiste item laten zien). Hierdoor kun je je bedrijf nog beter op de kaart zetten. Je hebt de kans om zo visueel je verhaal te vertellen aan mensen en zo kun je hen inspireren om voor jouw bedrijf te kiezen.

Werkwijze met Instagram marketing

Voordat er begonnen kan worden met gerichte Instagram marketing, is het van belang om een paar stappen door te nemen:

 1. Er moet eerst een uitgebreide analyse plaatsvinden. Het is namelijk belangrijk om duidelijk te hebben waar je doelgroep naar op zoek is. Maar er moet ook gekeken worden naar waar dat je kansen liggen ten opzichte van je concurrentie. Welke Instagram strategie kan er het beste toe worden gepast zodat je advertenties onder de aandacht komen bij je potentiële klanten?
 2. Als alles eenmaal duidelijk is, dan kan er stapsgewijs begonnen worden om de strategie vorm te geven en uit te voeren. De doelgroepen moeten bepaald worden, de advertentieteksten moeten worden opgesteld en er moet een landingspagina in worden gericht voor op je website.
 3. Het is verstandig om maandelijks de voortgang in de gaten te houden van de invloed van Instagram marketing. Er kan dan waar nodig het één en ander bij worden gestuurd en dan kan het resultaat alleen maar beter worden!

Hoe vaak ga je Instagram marketing gebruiken?

Er zijn nogal verschillende soorten ondernemingen en branches die Instagram marketing gebruiken, maar wat is dan aan te raden?

 1. Voor webshops is het aan te raden om gebruik te maken van productfoto’s en product aankondigingen.
 2. Als je denkt aan interactie en binding dan kun je kiezen voor behind-the-scenes foto’s.
 3. Maar je wil vast en zeker ook meer interactie en binding met je klanten/doelgroep, dan kun je denken aan user-generated content.
 4. Als je uitleg wil geven over je bedrijf dan kun je denken aan video tutorials.
 5. Inspiratie geven kan ook via Instagram marketing, dit kan met onderzoeken of quotes bijvoorbeeld.

Maar wanneer post je dan iets op Instagram? Het beste kun je het doen tussen 10.00 uur en 15.00 uur blijkt uit onderzoek. Waarom? Omdat de meeste mensen dan aanwezig zijn op Instagram of omdat berichten dan vrijwel bovenaan komen te staan als zij Instagram op een later moment openen. In de ochtend scrollen mensen vaak wel even ergens doorheen, maar dan plaatsen erg veel mensen iets en dan zien ze het vaak over het hoofd. Probeer het daarom gewoon eens uit wanneer jouw doelgroep online is en dan zie je vanzelf wanneer er in wordt gespeeld op jouw advertenties dankzij Instagram marketing.

Welke marketingdoelstellingen heb jij met Instagram?

Er zijn diverse marketingdoelstellingen die je op kunt stellen als je Instagram marketing gaat inzetten. Je zou kunnen denken aan het promoten en verkopen van je diensten, het verhogen van brand awareness, talent laten zien en nieuw talent aantrekken, klantloyaliteit verhogen via klantinteractie kan ook. Je kunt dus veel kanten op met Instagram marketing, maar je moet wel een goede basis hebben, want van daaruit moet er gehandeld worden. Maar een specialist kan je hierin goed bijstaan en weet wat het belangrijkste is om mee aan de slag te gaan.

Instagram profiel invullen, hoe en waar let je op?

Als je Instagram voor je onderneming in gaat zetten dan moet je het ook echt zakelijk houden en dan hebben we een paar tips voor je:

 1. Gebruikersnaam is je bedrijfsnaam.
 2. Profieltekst is wie ben je en wat doe je? Het is aan te raden om een call to action toe te voegen.
 3. Bio link, een tip is om te zorgen dat je een link hebt naar een mobielvriendelijke pagina. Meer mensen maken gebruik van mobiele apparaten en dan is het fijn als ze daar je bedrijfsprofiel ook kunnen openen.

Invloed Instagram marketing op je onderneming

Je hebt je onderneming niet voor niets opgezet, je hebt als doel namelijk om te zorgen dat klanten je weten te vinden, zodat zij diensten bij je afnemen zodat je je bedrijf beter op de kaart kunt zetten. Je onderneming laten groeien en winst maken, daar staat toch elke ondernemer voor? Dankzij de inzet van Instagram marketing kun jij zorgen dat je meer klanten krijgt en dat heeft dus ook invloed op je omzet, deze wordt ook hoger. Het voordeel van Instagram marketing is dat het ook gericht is op (jonge) mensen en zo kun jij dus ook een jongere doelgroep snel bereiken. Als je deze vorm van marketing in gaat zetten dan gaat het zorgen voor meer naamsbekendheid voor je bedrijf.

Meer over Instagram

Iedere maand zijn er meer dan een miljard actieve gebruikers te vinden op Instagram. Dit is daarom een goede investering voor je onderneming. Meer dan 500 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van Instagram en dat kan dus wel eens grote invloed hebben op je bedrijf, positief natuurlijk! Instagram wordt ook wel gezien als de plek waar je jouw product of dienst kunt promoten. Als een advertentie namelijk de aandacht trekt, dan klikken mensen er op en dan kunnen ze zomaar bij jouw bedrijf uitkomen. Gewoon omdat het kan even wat interessante Instagram cijfers voor je op een rijtje:

 1. Er komen per dag ongeveer 95 miljoen posts online op Instagram.
 2. Ruim 500 miljoen gebruikers maken gebruik van Instagram Stories.
 3. Ruim 63% van alle Instagram gebruikers logt één keer per dag in (de meeste vaker).
 4. Leden zijn gemiddeld 28 minuten per dag online en actief op Instagram.
 5. Het meest actief zijn de mensen tussen de 18-34 jaar (op dit moment) op Instagram.
 6. Het advertentiebereik is erg groot op Instagram. Met één advertentie kunnen er 849,3 miljoen mensen worden bereikt.
 7. Succes kan met bedrijfspagina’s zeker worden behaald bij Instagram. In totaal bezoeken ruim 200 miljoen Instagram leden minimaal één bedrijfspagina per dag.

Het is dus alleen maar goed als jij er dan ook bij staat want de kans dat ze jouw pagina dan aanklikken is alleen maar groter. Het kan net het verschil maken of je weer meer klanten krijgt en daarom is het ook zeker de moeite waard om daarin te investeren. Het kan jouw bedrijf dus ook alleen maar ten goede komen wanneer dat jij er werk van gaat maken en hierin gaat investeren. Vakman Marketing B.V. neemt het graag van je over, jij mag je focussen op jouw bedrijf en wij doen het Instagram marketing gedeelte en als je dat wenst ook andere vormen van marketing!

Tips Instagram marketing

Als je keuze eenmaal uit gaat naar Instagram marketing, dan zijn er een paar punten waar aan gedacht moet worden:

 1. Er moet in worden gespeeld op de doelgroep. Welke kanalen wil jij inzetten om je doelgroep te bereiken? Veel mensen komen dan al snel uit bij social media en dan kom je ook uit bij Instagram.
 2. Weet je wat je wil doen? Dan kun je een Instagram Business Account aanmaken. Als je dit hebt gedaan dan kun je namelijk de statistieken van je account inzien.
 3. De vraag is nu alleen nog wat ga je allemaal plaatsen? Wat past er echt bij jouw bedrijf? Wat wil je uitstralen? Zorg dat je zorgt voor een persoonlijke tint en dan kun je klanten eerder naar jouw bedrijf toe spelen.

Social media en ondernemen anno 2022

De wereld staat niet stil en we maken veel ontwikkelingen door. In het bedrijfsleven is het ook druk en zijn er ook vaak veranderingen. Daar moeten we als ondernemers ook weer op inspelen, er zijn namelijk ook op het gebied van marketing continu ontwikkelingen. Als ondernemer wil jij daar ook gebruik van maken om nieuwe klanten aan te trekken, het zorgt voor een betere klantenbinding, meer interactie onderling en een betere naamsbekendheid. Goed dat jij er daarom ook naar gaat of laat kijken wat social media anno 2022 met jouw onderneming kan doen. Het is alleen maar goed om er gebruik van te maken, je concurrenten maken er vaak al gebruik van en dan wil jij niet achter blijven. Laat daarom het werk over aan experts en dan kunnen zij het voor jou in orde maken. Je kunt jezelf focussen op je werk en hetgeen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Wij van Vakman Marketing B.V. gaan dan voor jou aan de slag en dan kunnen wij jou snel van dienst zijn. We zijn specialist op social media gebied binnen jouw branche en daarom helpen wij je graag verder. Het gaat er om dat je je onderneming meer bekendheid gaat geven in je regio, nog meer klanten, nog meer werk, onderneming laten groeien, misschien wel personeel aannemen en wie weet wat de toekomst je bedrijf kan brengen. Maar eerst maar eens de stap zetten om Instagram marketing op te starten en dan kun je op hele korte termijn zelf ervaren wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf.

Meer volgers op Instagram? Gebruik onze tips!

Als je gebruik gaat maken van Instagram marketing, is het goed om je ook te verdiepen in wat er voor mogelijkheden zijn. Daarom hebben we nog een paar tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Zorg dat er regelmatig berichten worden gepost. Als je namelijk vaker een bericht gaat plaatsen, dan krijg je ook sneller volgers.
 2. Ben sociaal en actief, reageer op berichten en beantwoord vragen als deze gesteld worden door potentiële klanten.
 3. Volg je eigen doelgroep en zorg dat je op de hoogte bent van wat zij leuk vinden en hoe dat zij zoeken.
 4. Verbind kanalen met elkaar, of laat dat voor je doen wanneer je Instagram marketing uit gaat besteden.
 5. Zorg voor interactie met je doelgroep, stel vragen, en ga in op hetgeen wat zij te melden hebben.
 6. Klantenbinding is belangrijk en dat krijg je door te reageren en vragen te stellen zodat je een soort gesprek kunt krijgen.

Instagram marketing uitbesteden

Veel ondernemers hebben helaas niet de tijd om alles zelf bij te houden als het over Instagram marketing gaat, maar eigenlijk kun je dat ook zien als een goed teken. Je hebt een goedlopend bedrijf en dan moet het werk ook op tijd worden afgerond. Toch wil je graag werk houden en nieuwe klanten aantrekken, daarom is het een idee om Instagram marketing uit te besteden aan ons van Vakman Marketing B.V. Social media kan namelijk gezien worden als een vak apart en als jij er geen ervaring mee hebt dan kost het je sowieso veel tijd en geld. Het advies is daarom om dit deel uit te besteden, dan kun je namelijk samenwerken met specialisten en zij weten precies waar zij op in moeten spelen.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Vakman Marketing B.V. staat voor je klaar om de marketing van jouw bedrijf te realiseren. Wij zijn dag in dag uit druk bezig om onze klanten van dienst te zijn en we willen jou ook graag helpen. Heb jij te weinig tijd voor je website en om de marketing van je onderneming te realiseren? Benader ons dan vandaag nog en dan kunnen we snel een afspraak inplannen om samen na te gaan wat wij voor jou kunnen betekenen. We hopen dat je ons snel benaderd!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontdek hoe jij dagelijks nieuwe klant aanvragen voor jouw bedrijf kan binnen halen!

Ja, dit wil ik zien!


Bekijk de video compleet GRATIS!