Linkbuilding betekenis

Alles wat je moet over de linkbuilding betekenis

Wat is de linkbuilding betekenis? Om meer achter de linkbuilding betekenis te weten te komen is het zaak om de basisbeginselen van linkbuilding te begrijpen. Het is een online marketing techniek die veel aandacht vereist en die je niet zo snel onder de knie hebt. Om meer achter de linkbuilding betekenis te weten komen is er dan ook een uitgebreid antwoord voor nodig.

Wat houdt linkbuilding precies in?

Om het in eenvoudige taal te houden en snel duidelijkheid te geven over de linkbuilding betekenis is dat linkbuilding het actief verzamelen is van links van andere websites naar jouw eigen website. Het lijkt zo op het eerste gezicht erg makkelijk om dat voor elkaar te krijgen, maar in de praktijk is dat toch wel een ander verhaal. Want veel SEO specialisten zien juist linkbuilding als moeilijkste tak van het vakgebied.

De linkbuilding betekenis verder uitgediept

Om de definitie van de linkbuilding betekenis verder uit te diepen kan je het zien als een methode die ervoor zorgt dat je een hoge positie rankt in zoekmachines. Je wilt een hoge ranking binnen zoekmachines behalen, omdat dat zorgt voor meer website verkeer. Vaak beginnen mensen met het zoeken naar een antwoord op een vraag bij zoekmachines. Om hierbij op de eerste plek te komen staan bij een bepaald zoekwoord is dan ook erg belangrijk. Want de meeste mensen klikken als eerste het eerste zoekresultaat aan. Overigens is het hierbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen betaalde zoekresultaten en organische zoekresultaten. Bij betaalde zoekresultaten komt je advertentie bovenaan of onderaan te staan in het advertentie gedeelte. De organische zoekresultaten zijn gratis en de ranking kan je dus bepalen door SEO technieken toe te passen op je website zoals linkbuilding. Je hebt nu wat meer duidelijkheid gekregen over de linkbuilding betekenis, nu is het tijd om specifiek naar deze speciale tak van SEO te gaan kijken.

Hoe zit het met de autoriteit bij linkbuilding?

Als je het over linkbuilding betekenis hebt dan heb je het over autoriteit. Want hoe hoger de autoriteit van een website waar jij een link scoort hoe hoger de waarde van jouw website wordt. Sterke links scoren doe je door middel van het plaatsen van jouw eigen website links op drukbezochte websites zoals nieuwswebsites of blogs. Websites waar veel mensen dus komen hebben een hoge autoriteit en daar wil je met links op verschijnen. Dat geeft jouw website een extra boost en je zult er veel van kunnen profiteren.

Investeren in linkbuilding betekent onder andere betere vindbaarheid

Linkbuilding blijft anno nu erg belangrijk voor het optimaliseren van je website. Het is tegenwoordig zelfs zo dat het voor een zoekmachine als Google een van de belangrijkste factoren is die er is om beter vindbaar te worden. Het is waar dat zoekmachines zoals Google in het verleden hebben geprobeerd om social media zwaar mee te laten wegen als ranking factor. Dat ging niet helemaal zoals verwacht en het bleek erg beïnvloedbaar door mensen te zijn. Nog makkelijker dan dat mensen backlinks kunnen beïnvloeden. Daarom tellen organische links nog erg zwaar mee bij het ranken van je website binnen zoekmachines als Google. Toch blijft linkbuilding zich ontwikkelen en kijkt het de laatste jaren steeds meer naar de kwaliteit van de links. Want waarom zou je een website link over auto’s plaatsen op een food blog? Die relatie met elkaar is nihil. Ook worden de laatste jaren vooral gekeken naar links vanuit content en wordt als belangrijk beschouwd. Wil je scoren met SEO en beter vindbaar worden? Dan is het hebben van sterke backlinks essentieel.

Met linkbuilding trek je meer bezoekers naar je website

Wil je meer bezoekers naar je website trekken dan is een positie van 1 tot en met 3 in een zoekmachine van essentieel belang. Anno nu is het niet meer voor te stellen zo’n hoge positie te bereiken zonder gebruik te maken van linkbuilding. Want de concurrentie is moordend, vooral in Nederland. Dat geldt vooral voor b2c en e-commerce bedrijven. Gelukkig zien grote bedrijven, maar ook de kleintjes, het nut in van linkbuilding en maken er steeds meer gebruik van. Een mooi voordeel van een link op een andere site is dat er meer mensen gaan klikken naar jouw content. Zo word je dus niet alleen gevonden door zoekmachines, maar ook door verwijzend verkeerd. Linkbuilding is iets wat simpelweg niet mag ontbreken binnen je online marketing gereedschapskist. Dit linkbuilding betekenis artikel helpt je op weg om meer duidelijkheid te krijgen over het vakgebied linkbuilding.

Verschuif je bedrijf naar online autoriteit

Alhoewel er veel bedrijven actief zijn in het bedrijven van linkbuilding is nog niet iedereen zover. Daar liggen grote kansen om van te profiteren. Je kan dan wel twee andere belangrijk pijlers (content en techniek) sterk hebben staan, als de autoriteit niet top-notch is kan je worden ingehaald door de concurrentie. En zijn kunnen zodoende kun toppositie verstevigen. Als je het hebt over linkbuilding betekenis dan kun je linkbuilding zien als laatste boost om jouw bedrijf die toppositie te bereiken. Zoals eerder aangegeven is zo’n toppositie essentieel voor het aantrekken van meerdere bezoekers. Je kunt de “click through rate” van een een gemiddelde nummer 1 positie zien van 25%. Een gemiddelde nummer 2 positie heeft een “click through rate” van 15% en een nummer 3 positie slechts 5%. Daarom is het van belang om als bedrijf niet achter te blijven en er alles aan doen om een positie van 1 tot 3 te bemachtigen.

Hoe zag de linkbuilding betekenis er in het verleden uit?

Binnen linkbuilding zijn er veel technieken om kwalitatieve backlinks te verkrijgen en zodoende je autoriteit van je website te verbeteren. Deze techniek vind je later in dit linkbuilding betekenis artikel. In het verleden had je vooral technieken zoals guest blogging, broken linkbuilding en outreach. Die zijn anno nu wat dat betreft redelijk achterhaald. Mensen die anno 2022 een verzoek krijgen om een link te ruilen zuchten er al snel mee. Daarnaast is broken linkbuilding redelijk achterhaald en ook guest blogging wordt meestal niet meer gedaan zonder dat daar iets tegenover staat.

Hoe zorg je voor het perfecte linkprofiel met linkbuilding?

Linkbuilding valt onder te verdelen in meerdere technieken die voor een perfect linkprofiel zorgen. Je linkprofiel heeft wat dat betreft een evenwichtige balans tussen 4 verschillende onderdelen. Combineer je deze 4 technieken dan kom je in beheer van een natuurlijk verdeling van backlinks. En dat is nu net precies wat het zoekmachine algoritme van jouw website wilt. Is je linkprofiel niet in een juiste balans dan ga je dat merken. Missen er zelfs complete onderdelen dan hebben de links die van jou op andere websites staan een stuk minder impact. En dat betekent dat je website minder vindbaar wordt in de zoekmachines. Wat ook belangrijk voor een linkprofiel is, is dat je een linkprofiel opbouwt die natuurlijk ontstaat. Dus dat je content voor je website maakt die andere websites zonder tussenkomst op hun website plaatsen. Zo’n natuurlijk linkprofiel is het meest ideale, maar toch ontkom je er niet aan om ook andere technieken te gebruiken om backlinks te vergaren. Wat volgt in dit linkbuilding betekenis artikel zijn de vier technieken die jou helpen om een goed uitgebalanceerd linkprofiel op te bouwen.

Plaats je persberichten op nieuwssites met autoriteit

Een van de technieken om jouw linkbuilding campagne een succes te laten maken is het publiceren van persberichten op nieuwssites met autoriteit. Je kunt dit zien als erg sterke kwalitatieve links. Het genereren van dit soort links noemt men ook wel PR linkbuilding. Naast dat deze links voor veel linkwaarde zorgen vergroot het ook je autoriteit van je bedrijf of onderneming. Daarnaast zorgt een persbericht voor extra aandacht. Een goed online marketing bureau zorgt ervoor dat jouw persbericht bij journalisten komen die gespecialiseerd zijn in het vakgebied van je bedrijf. Zo heb je de grootste kans dat het persbericht in contact komt met jouw doelgroep. Plaats je zulke berichten op gewaardeerde nieuwswebsites dan zal er meer verkeer naar je website ontstaan. Naast dat het de kans verhoogt in de positie van zoekmachines is het ook mogelijk dat verkeer direct vanuit de website komt waar het persbericht op staat.

Verkrijg links van startpagina’s

Bestaat jouw website uit allerlei categorieën en diverse pagina’s dan kan het verkrijgen van kwaliteit backlinks moeilijk zijn. Daarom is het zaak om juist ook te investeren in wat mindere kwaliteit backlinks, zonder dat dat de balans schaadt. Links op startpagina’s en startpagina klonen zijn een goede oplossing voor minder kwalitatieve backlinks. Overigens doen heel veel bedrijven die aan linkbuilding doen het linken vanuit startpagina klonen. Genoeg websites hebben zo’n soort constructie opgezet, speciaal voor linkbuilding. Belangrijk is dat deze startpagina klonen wel een redelijk tot goede autoriteit hebben.

Plaats blogs op relevante websites in jouw branche

Een andere techniek in de linkbuilding betekenis artikel is het plaatsen van jouw content op websites met autoriteit. Een goede online marketing bureau kan jou hierbij helpen en hebben meestal een groot publisher netwerk voor diverse branches. De content op deze netwerk websites, zoals een blog artikel, linken naar jouw website. Je kunt er vanuit gaan dat deze netwerk websites een hoge autoriteit hebben en waar veel mensen samenkomen om content te consumeren. Naast dat je hierbij niet alleen een sterk linkprofiel opbouwt, bouw je ook aan zaken zoals contentmarketing en influencing.

Wat houdt linkbuilding techniek tiered linkbuilding in?

De laatst techniek in dit linkbuilding betekenis artikel is tiered linkbuilding. Dit is een linkbuilding techniek die niet veel gebruik wordt in Nederland. Deze techniek gebruikt men vooral bij concurrerende zoekwoorden. Een voorbeeld. Stel je hebt een artikel gepubliceerd op een grote nieuwswebsite zoals nrc.nl. Dit is een website met een hoge autoriteit. Gebruik je andere links naar het artikel toe dan krijgt het een nog hogere autoriteit mee en hierdoor geeft de website nog meer autoriteit door naar jouw website. Door middel van het gebruik maken van tiered linkbuilding zorg je voor meer krachtigere links.

Is linkbuilding anno nu nog steeds belangrijk voor SEO?

Zoals al eerder bij deze linkbuilding betekenis artikel gezegd is linkbuilding anno nu nog steeds een van de zwaarste ranking factoren voor de Google zoekmachine. Een aantal jaren geleden werd social media meegeteld in de ranking factor, maar dat bleek erg fraudegevoelig te zijn. Daarom zijn links naar jouw website op hoge autoriteit websites nog van essentieel belang om de positie van jouw website op de zoekmachine te bepalen. De kwaliteit van backlinks zijn dus van essentieel belang en mag niet worden onderschat. Scoren met SEO betekent scoren met krachtige backlinks. De kosten van SEO liggen relatief laag en zijn daarom een duurzame maar ook rendabele manier van investeren. Hanteer je een goede linkbuilding strategie in combinatie met kwaliteit goede content op je website dan kan je daar vandaag de dag nog steeds erg veel profijt van hebben.

Wat doen concurrenten met linkbuilding?

Investeer je als bedrijf helemaal niet in linkbuilding en heb je geen backlinks op het internet dan maakt de concurrent daar dankbaar gebruik van. Zorg dat je dan ook gebruik gaat maken van linkbuilding tips die je in dit linkbuilding betekenis artikel vindt. De concurrentie loopt per dag op je uit en veroveren juist wel die felbegeerde nummer 1 positie. Met het hebben van geen linkbuilding strategie wordt het voor jou als bedrijf steeds moeilijker om te scoren in organische zoekresultaten. Je kunt linkbuilding dan ook als een kans zien om in te investeren. Maar tegelijkertijd als een bedreiging als je er niets mee doet. Volg de tips dus in dit linkbuilding betekenis artikel. Ga zelf op avontuur of huur een SEO specialist in.

Zou ik anno nu nog steeds linkbuilding moeten toepassen?

Deze vraag kan je beantwoorden met een absolute “ja”. Uiteraard werkt linkbuilding anno nu nog steeds erg goed. Net zoals andere takken van SEO is ook linkbuilding onderhevig aan ontwikkelingen. Het gaat tegenwoordig dan ook voornamelijk om meer kwalitatieve links dan kwantitatieve links. En door de ontwikkeling van het algoritme van Google weet deze steeds beter of het om kwalitatieve links of om kwantitatieve links gaat. Dus je hele website volstoppen met nietszeggende links werkt tegenwoordig niet meer. Daarnaast laten zoekmachines zoals Google blijken dat links waar veel traffic op zit zwaarder wegen. Je kan dan tot de conclusie komen dat kwaliteit boven kwantiteit wordt geplaatst bij backlinks.

Waarom zou je linkbuilding moeten uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau?

Ben je tot de conclusie gekomen dat je beter vindbaar wilt worden op internet? Dat is een eerste goede stap, maar daar moet je wel aardig wat voor doen en is makkelijker gezegd dan gedaan. Als het om SEO gaat dan komt er ontzettend veel bij kijken. En zo ook dus bij linkbuilding dat een onderdeel is van SEO. Ben je niet helemaal zeker of je linkbuilding zelf wilt aanpakken besluit dan om het uit te besteden aan een online marketing bureau. Met een online marketing bureau gespecialiseerd op SEO weet je zeker dat je een linkbuilding strategie hebt die ook daadwerkelijk effectief is. Of volg de eerdere genoemde linkbuilding technieken die in dit linkbuilding betekenis artikel zijn gegeven.

Wat zijn de voordelen als je een online marketing bureau inschakelt voor linkbuilding?

Het eerste voordeel van een SEO bureau is dat zij meestal de contacten hebben. Met een groot netwerk kunnen zij autoritaire links plaatsen en maken het mogelijk om efficiënt te werken. Ook handig als je aan internationale linkbuilding wilt gaan doen. Met een SEO bureau weet je dat je ervaring in huis haalt en daardoor niet alles zelf hoeft uit te vogelen. Jarenlange kennis zorgt ervoor dat een SEO bureau de in’s en out’s weet over linkbuilding en de linkbuilding betekenis. Besluit je linkbuilding uit te besteden dan zal je relatief snel resultaat zien. SEO specialisten weten namelijk precies wat wel en niet werkt en wat voor strategie zij moeten toepassen. Daarnaast werkt een SEO bureau effectief door het gebruiken van diverse online marketing tools. Dat gaat allemaal een stuk sneller dan dat deze speciale tools niet gebruikt. Tot slot het kostenplaatje bij een SEO bureau. Dat is niet veel duurder dan als je linkbuilding intern gaat doen. Tot zover de voordelen van een SEO bureau in dit linkbuilding betekenis artikel.

 Hoe bereken je de autoriteit van je backlinks?

Er zijn diverse mogelijkheden om de autoriteit van je website te meten. Moz is een Amerikaanse bedrijf waar je de domein autoriteit kunt zien. Ze bepalen de domein autoriteit door middel van de hoeveelheid links naar je website en de kwaliteit daarvan. De ranking wordt geschikt van 1 tot 100. Facebook heeft een ranking van 95 en een Nu.nl heeft een ranking van 90. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de autoriteit van de website. Heb je een link op een van deze websites dan wordt een deel van deze waarde doorgezet naar jouw website. Dat betekent dat je site daardoor sterker wordt. Naast Moz heeft Majestic ook een handige tool genaamd Trustflow. Trustflow is een andere tool waar je de sterkte van je website kunt meten. Hoe hoger de Trustflow, hoe hoger de positie van concurrerende worden zijn. Je hebt nu aardig wat informatie gekregen over de linkbuilding betekenis en meer. Nu is het tijd om tot actie over te gaan.

Ben je er helemaal uit en wil je gebruik maken van linkbuilding?

In dit linkbuilding betekenis artikel is gebleken dat linkbuilding een onmisbare factor is binnen online marketing. Het is een techniek die zorgt voor een hogere positie binnen zoekmachines. En hogere posities betekenen meer zoekverkeer op je website en uiteindelijk meer conversies. Dat is uiteindelijk het doel en linkbuilding helpt jouw positie beter te laten scoren. Vraag nu een gratis linkbuilding advies aan om te kijken hoe jouw bedrijf ervoor staat als het aankomt op linkbuilding. Je krijgt een overzicht van alle statistieken zoals de domein autoriteit en de kwaliteit van je backlinks. Daarnaast krijg je advies over welke technieken, die eerder in dit linkbuilding betekenis artikel zijn beschreven, je het beste kunt toepassen om je linkbuilding avontuur naar een hoger niveau te tillen. Wees er snel bij want dit gratis advies geldt alleen maar voor vandaag. Druk op die knop en laat een specialist jou voorzien van gratis advies over linkbuilding.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontdek hoe jij dagelijks nieuwe klant aanvragen voor jouw bedrijf kan binnen halen!

Ja, dit wil ik zien!


Bekijk de video compleet GRATIS!